به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «الکساندر نواک» معاون نخست وزیر روسیه امروز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد که موضع مسکو در قبال سقف قیمت نفت روسیه بدون تغییر باقی می ماند.از دیدگاه روسیه، این یک ابزار خشن به شمار می آید.
معاون نخست وزیر روسیه در این خصوص ادامه داد: مسکو در حال کار بر روی ساز و کارهایی برای ممنوعیت اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه، صرف نظر از سطح تعیین شده است. موضع روسیه در قبال سقف قیمتی تغییر نکرده است؛ نفت و فرآورده های نفتی را فقط به کشورهایی می فروشیم که بر اساس شرایط بازار فعالیت می کنند؛ حتی اگر مجبور به کاهش تولید شویم.
در همین ارتباط، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین دیروز شنبه در پیامی توئیتری، به کنار گذاشتن مسکو از بازار اروپا واکنش نشان داد.
نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین در واکنش به سقف قیمتی اروپا برای نفت روسیه نوشت: اروپا از امسال بدون نفت روسیه زندگی خواهد کرد. مسکو قبلاً به صراحت اعلام کرده بود که به کشورهایی که سقف قیمت ضدبازار را حمایت کنند، نفت عرضه نخواهد کرد. اتحادیه اروپا به زودی روسیه را به استفاده از نفت به عنوان سلاح متهم خواهد کرد.
در ارتباط با تعیین سقف قیمت نفت این کشور، جمعه هفته گذشته «آندره سادوس» سفیر لهستان در اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه برای تعیین سقف قیمت ۶۰ دلار برای نفت روسیه به کشورهای گروه ۷ خواهد پیوست.
وی همچنین گفت که کشور لهستان هم که برای قیمتی پایینتر فشار می آورد، اعتراض خود به پیشنهاد اروپا را پس گرفته و به این ترتیب این موضوع به صورت رسمی در پایان هفته جاری اجرایی خواهد شد.
این در حالی است که مقامات روسیه بارها نسبت به اجرای تعیین سقف قیمت برای نفت این کشور هشدار داده و تاکید کرده اند از پمپاژ نفت به کشورهایی که برای نفت روسیه سقف قیمت تعیین کنند خودداری خواهد کرد.
جمهوری چک به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه توافق کردند که سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه را برای نفت وارداتی از روسیه اعمال کنند. چک همچنین افزود که این تصمیم پس از انتشار در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا لازم الاجرا خواهد شد. گروه ۷ و کشورهای اتحادیه اروپا این هفته در حال مذاکره برای تعیین سقف قیمت نفت روسیه بودند.
گروه ۷ هفته گذشته پیشنهاد کرد سقف قیمت نفت روسیه را که از طریق دریا حمل میشود بین ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه تعیین کند. برخی از کشورهای اتحادیه اروپا، به ویژه لهستان، لیتوانی و استونی در تلاش بودند تا سقف قیمتها را در سطوح بسیار پایینتر تعیین کنند.
نظر شما